Det är i Härnösand det händer

Ja nu är det snart veckoslut igen. Helgen som var gick skrämmande fort, trots att jag var tionde minut upprepade frasen “men tänk att det bara är fredag än” med vördnad i rösten. På lördagen och söndagen fortsatte dessa hyllningar till ledigheten, ända tills måndagen tog vid och det kändes som om livet var slut igen.

Skam den som ger sig! I fredags gästade vi Casinot i Sundsvall. Gick med bestämda steg fram till en så kallad enarmad bandit (på färjan heter de så) och matade febrilt in barnbidraget. Sen var det slut. Då gick vi till föredetta O’learys som nu heter Allstar med röda väggar och vinkyl.  Mötte upp min syster servitrisen och tog en öl med henne, glada i hågen. Kände mig laddad och på G, så att säga. Tills klockan slog halv ett på natten och alla tankar på fest utbyttes till kudde och täcke. Vad är det som händer? Ja jag var då så trött så alternativen var en ambulans eller en taxi.

Vaknade på lördagsmorgonen med en huvudvärk och skavsår lite här och var. Slentrianade mig genom dagen och barnet kom hem och räddade levern. Skjutsade och hämtade från spökkalas och somnade naturligtvis tidigt. Sen fyllde jag 60 år.

Söndagen vigdes åt sovmorgon, lunch med familjen, konstaterande av halka och behov av däckbyte (2600 kronor fattigare), tofflor och morgonrock. 60 år. Sen blev det dax att åka norrut mot Härnösand till svärföräldrarna som skulle bjuda på middag. Och som visade upp oanade talanger. Spelade rappakalja, pratade mandat och invandrarpolitik.

Sen var det måndag. Åter igen kunde det ha blivit dax för en taxi om inte min omtänksamma sambo (som köper skor åt mig bara för att göra mig glad) steg upp klockan 6 och skjutsade mig till jobbet och mitt barn till skolan. Allt bara för att jag ska ha möjligheten att dricka lite vin på en söndag. Är det inte höjden av kärlek så säg?

Nu har jag ju en helg av nattjobb framför mig. Idag till exempel har jag ett 17 timmarspass att njuta av. Så nu vill jag att ni lutar er tillbaka och känner er avundsjuka på det här. Hoppas er helg blir trevlig och oplanerat vinglig.

  • Facebook
  • TwitThis
This entry was posted in What used to be Gremlans blogg. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Cramps playlist

    Cramp Magazine